fbpx

Tu pots deixar el victimisme enrere

Un missatge que no he oblidat

“Anna Rosa, m’adono que és difícil, però tu vas anar a buscar el teu fill, i tu te n’has de fer responsable.” 

Això em va escriure una amiga meva, la Carme, pel WhasApp. 

Algú que t’estima t’ha dit alguna cosa així?

Si és el cas, potser t’hauràs sentit incompresa, sola, fins i tot, enfadada. 

Que és com em vaig sentir jo… 

Com podia dir-me això la meva amiga? Ella, que era testimoni de les meves dificultats. 

Sí, jo havia anat a buscar els meus fills, ja ho sabia. Però no en tenia ni idea que seria tan difícil! No m’havien avisat prou. Em van avisar, potser, que seria complicat. Però jo em trobava desbordada per les dificultats. 

Ningú em donava cap solució per al seu comportament, pel seu endarreriment en l’aprenentatge, pel nostre aïllament. Ni tan sols les persones que m’havien atorgat la idoneïtat com a mare adoptiva. Només sabien dir-me “És difícil…”. Vaig comprendre que elles mateixes no havien estat conscients de les dificultats. 

Em sentia enganyada. Però sobretot, em sentia víctima. 

Víctima de la vida. Víctima dels meus fills. 

Potser tu també te’n sents, en algun moment…

Tanmateix, saps?

Un repte que pots superar

La meva amiga, la Carme, tenia raó. 

Jo em podia fer responsable de la meva vida, dels meus fills. 

De fet, ara, anys més tard, els veig d’una forma totalment diferent. 

I em veig d’una forma totalment diferent. 

T’ho explico en el darrer episodi de “Date un respiro”

Prendre el timó de la teva vida

Saps? Quan la Carme em va donar el seu consell, jo em sentia com un tronc a la deriva, en el mar. 

Ara, em sento la capitana d’un vaixell que navega per aquelles aigües.  

I és tan diferent!

De llevar-me cada matí amb por, he passat a llevar-me sabent que el dia pot portar-nos moltes coses i que jo puc incidir en allò que passi i… en com m’afecti allò que passa. 

De sentir-me aclaparada pels meus fills a saber-los posar en un lloc i conrear molts altres aspectes de la meva vida. Aspectes que m’ajuden a relacionar-m’hi molt millor, a estar amatent, a no posar llenya al foc i a fruir de la vida. 

De sentir-me petita i impotent a acceptar que hi ha un límit allà on puc arribar… i a tenir una confiança creixent. 

Una confiança que ve de la meva relació amb mi mateixa, de poder accedir a la Joia Interior: aquest espai de calma i serenor interior. Si no em deixo endur per la por. Si no em considero una víctima. 

I no puc agrair-li més a la Carme el toc d’alerta que em va fer. 

Passa a l’acció!

Si vols confiar en tu mateixa, ser capaç de prendre el timó de la teva vida i viure-la des de la mare, des de la dona, que vols ser;

Si vols aprendre a gaudir del teu fill i de la teva vida tal com són, i a explorar-ne les possibilitats,

Soc aquí per acompanyar-te.

Ara que comença el curs i tornen les rutines, t’ofereixo un pack de 4 sessions inicials de coaching perquè iniciïs un canvi de mirada sobre el teu fill, les seves dificultats… i les teves. Per començar a activar els teus recursos, empoderar-te i gaudir de tu mateixa i del teu fill… a un preu molt especial!

Comença a assaborir el que t’ofereix la vida quan deixes de sentir-te una víctima, i passes a ser-ne la protagonista!


Anna Rosa Martínez

hola@demareamarecoaching.com

demareamarecoaching.com

Segueix-me a les xarxes socials. Fem comunitat!


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *