fbpx

Et presento una eina per comprendre les teves emocions, com per exemple, que el teu fill et tregui tant de polleguera. I ho farem amb un exemple pràctic. Potser t’hi has trobat…

És l’hora que el teu fill es llevi

Últimament, li costa una mica. Ahir fins i tot va arribar tard, força tard,  a escola. 

I tu estàs inquieta, nerviosa. Com anirà, avui? Sents una amenaça: que el teu fill es torni a llevar tard. 

Entres a l’habitació i està molt adormit. Intentes despertar-lo. Dorm. Vinga, és hora de llevar-se! Segueix dormint. Vaja, no pot ser. Cal que es desperti. I sense pensar-t’ho, li agafes del braç i… et fa un cop de mà. 

Un crescendo

I tu et sents atacada, i t’enfades. Així no anirà mai enlloc, diu una veu dins teu. Avui no pot tornar a arribar tard…. I de sobte, et trobes pensant que al teu fill no li agrada anar a escola i que amb el què li costa, ja serà que ara comenci a no anar-hi i…… un futur ben negre pel teu fill envaeix la teva ment. No estudiarà. Es quedarà a casa. No en farem res….

Això no pot ser… cal que el facis llevar immediatament!

Així que insisteixes, l’obligues, gairebé el treus tu del llit. 

I al final, ell s’ha llevat, sí, però tots dos esteu enfadats. 

I ara que ha passat, penses… “Ostres, si només li hagués recordat que avui quedem amb la Maria per anar cap a escola, s’hauria llevat content”.

Però no se t’havia acudit. Senzillament, el teu fill t’ha tret de polleguera. De fet, la teva por i el teu enuig t’han tret de polleguera. 

 I no has pogut pensar amb claredat. 

I per què?

En el  vídeo i el podcast hi trobaràs la resposta!

L’equació de les emocions d’en Sean Webb

En el video et presento l’Equació de les emocions d’en Sean Webb, que defineix  les emocions com la reacció automàtica de l’organisme quan la ment inconscient  percep que els elements que configuren el teu jo, i sobre els quals té expectatives i preferències, han canviat o poden canviar. Si és per pitjor, l’emoció serà negativa. Si es confirma que segueixen igual o milloren, l’emoció serà positiva. 

En aquesta història, has percebut una amenaça — que no vagi al cole– sobre el teu fill– que per a la teva ment inconscient  es una part molt central del teu jo.   I com a resultat, t’ha envaït la por que t’ha limitat la capacitat d’enraonar i, de fet, ha llançat al teu cervell a insistir en el perill per tal que actuéssis immediatament.  I quan el teu fill t’ha fet un cop, has percebut que el teu fill atacava el teu cos, i això t’ha fet enfadar. Una altra emoció que t’ha alterat encara més. 

Quan som sota una emoció, les nostres capacitats cognitives –el nostre pensament racional, els nostres recursos– queden limitats. 

I hem vist que com més central sigui aquest element en el teu jo, i com més gran percebi l’impacte d’un canvi sobre aquest element, més forta serà la reacció emocional. I amb menys claredat podrem pensar. 

És normal que el teu fill, que és tan important per tu, t’alteri. Perquè per a la teva ment el teu fill és part central del teu jo… i també perquè els seus actes tenen un impacte sobre altres parts centrals del teu jo. 

Que les emocions siguin automàtiques no vol dir que no hi puguis fer res, però. 

Conèixer aquesta equació, i aprendre a observar-te, pot ajudar-te a canviar el teu paisatge emocional. Amb el teu fill… i amb la teva vida. 

Això ho abordarem ben aviat… estigues a l’aguait!!!

Passa a l’acció!

Si vols tenir present com es formen les emocions, et convido a baixar-te el recordatori gratuït de l’equació de les emocions d’en Sean Webb que inclou què provoca les nostres emocions més habituals: la por, la ràbia, la tristesa i l’alegria.

I si vols aprofundir-hi, et convido a iniciar un procés de coaching amb mi. Amb el paquet inicial de 4 sessions, podràs canviar la teva mirada i iniciar una nova etapa en la relació amb el teu fill, amb més espai, amb més lleugeresa… i amb més ganes de viure. 

Iniciar el canvi en la teva maternitat és a les teves mans! 

I recorda…

Sóc aquí per acompanyar-te


Anna Rosa Martínez

hola@demareamarecoaching.com

demareamarecoaching.com

Segueix-me a les xarxes socials. Fem comunitat!



0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *