fbpx

Demà em trobareu a la primera gran #VagapelClima

 

Demà a les 12 del migdia hi haurà, en diverses ciutats, concentracions de la #VagapelClima. Cadascuna d’elles serà la materialització d’un moviment internacional, #FridaysforFuture, nascut a l’encalç del gest d’una noia: la Greta Thunberg.

La Greta Thunberg va començar fent vaga a escola i plantant-se davant del Parlament suec cada divendres amb un rètol protestant per la inacció dels adults sobre el #CanviClimàtic. A Suècia ja era famosa per haver aconseguit que la seva mare, una cantant d’òpera, decidís no prendre cap avió en els seus viatges de feina. En qüestió de setmanes se li van unir altres estudiants suecs. El moviment ha crescut tant que demà hi ha programades almenys 1.659 concentracions en 105 països.

I això només és el començament. Les vagues haurien d’esdevenir regulars, cada divendres. Fins que finalment nosaltres, els adults, i especialment els que poden prendre decisions per reduir dràsticament les emissions, les prenguin.

 

Una jove amb síndrome d’Asperger

La Greta és un una #joveneuroatípica, amb síndrome d’Asperger. Això li ha permès identificar clarament el problema i ser determinada en impulsar-ne una solució, inassequible a les amenaces i les dificultats, però, també, a l’ego i l’afalac.

El seu llegat ja és haver desvetllat en els joves la consciència del seu poder per evitar la destrucció literal del seu futur.

La Greta és una  prova vivent que la #diversitatfuncional és imprescindible per a la humanitat.

 

Abans i després del #FridaysforFuture

Durant vuit anys vaig ser Delegada de Greenpeace a Catalunya. Ja aleshores em resultava molt frustrant la nostra incapacitat de moure sectors amplis de la població contra l’amenaça insondable que suposa el #CanviClimàtic. Com a persona més informada, havia llegit i vist prou per a saber que els esforços de la nostra generació per criar els nostres infants no estaven abordant la viabilitat de l’entorn en què hauran de viure. Un entorn reflectit tant a “L’era de l’estupidesa”, com en la magnífica, si bé breu, sèrie “Incorporated“. Un entorn de por.

Ara són aquests infants, alguns d’ells ja joves, els que es mobilitzen i… el mínim que podem fer, a parer meu, és donar-los suport. I encoratjar-los a fer allò que no vam saber fer nosaltres: deixar de banda la rutina i dedicar temps i esforços a assegurar el futur.

Acompanyar-los cada divendres que puguem, encoratjar-los a no desistir, proveir-los mentre fan aquest esforç…

 

Com diuen els nostres joves… No és hora d’esperança, és hora d’acció!

 

Sabent que, si a algú amenaça aquest futur en particular, és als nostres #fillsneuroatípics que potser no tenen la capacitat de la immensa Greta Thunberg de plantar cara, però que, com ella, són una celebració a la #diversitatfuncional.

Si ets a Barcelona, t’espero demà divendres a les 12.00, a la Plaça Universitat, per fer costat als nostres fills.

#maressenserecepta #maresperalfutur #FridaysforFuture

I tu, estàs disposada a donar suport a un futur?

 

 


Regala’t una presa de contacte gratuïta i sense compromís

Si ets mare adoptiva o d’un infant amb dificultats i t’has sentit concernida, potser és el moment d’oferir-te un espai per a tu. El teu benestar és el millor regal que pots fer-te a tu i als teus.

T’acompanyo en sessions individuals a prendre consciència i adquirir eines per gaudir de la vida, tot i les dificultats.

 

Anna Rosa Martínez

hola@demareamarecoaching.com

demareamarecoaching.com

671 51 17 11

 

Segueix-me a les xarxes socials. Fem comunitat!

 

 


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *