fbpx

Ser mare és un camí que comença amb l’embaràs o en el procés d’adopció o acolliment, i que es perllonga durant la resta de la nostra vida.

Ser mare d’un infant amb dificultats, també.

Els camins de la vida sovint no són planers. Tenen els seus alts i baixos. Uns alts i baixos que les dificultats dels nostres infants poden aguditzar. Els baixos poden ser més complexes; els alts, més gloriosos.

El que és molt probable és que el nostre fill o filla adoptat, neuroatípic, amb trastorns del comportament o sensorials, amb discapacitat intel·lectual o mental… el nostre fill o filla amb dificultats ens fa transitar un camí que no havíem imaginat.

Deixar enrere els nostres projectes, la nostra visió de com havia de ser la nostra vida i la de la nostra família per acceptar aquesta nova via que ens porta la vida pot ser tot un repte.

Acceptar les dificultats del nostre fill o filla és un camí de llarg recorregut.

Aquest camí és personal i pot ser molt divers.

Però hi ha una cosa que sí que és comuna en les mares i pares d’infants amb dificultats, i és que sempre, sempre, sempre —sí, ho repeteixo, sempre— hi ha alguna cosa per aprendre, per comprendre millor el nostre fill o filla, les seves dificultats, i també les nostres.

Aquesta és la meva experiència com a mare i com a coach.

Aprendre per nodrir-nos i per nodrir

I és que el camí sempre és més fàcil de transitar, més amable, quan el recorrem ben equipades.

També quan el recorrem acompanyades, encara que sigui a petits trams, i sigui el tram que sigui el que estem recorrent.

Aquesta és l’experiència d’aquest primer taller online de Coaching per a famílies, de les mares i pares participants. Cadascuna d’elles està en moments molt diferents d’aquest camí: des d’una mare d’un adult fins a la d’un nadó, passant per mares i pares de joves, adolescents i nens.

La interacció entre les participants al taller ha fet visible també un fet essencial, i és la quantitat de recursos —xerrades, formació, acompanyament— de què disposen actualment les mares i pares d’infants més petits. Uns recursos que no van tenir les mares més veteranes del grup, que es van trobar molt soles.

De tots els recursos disponibles, les famílies amb infants petits valoren molt el fet de poder compartir el seu moment personal amb altres mares i pares que es troben més avançades en aquest camí i les validen en les seves emocions.

Moltes de les mares i pares han participat en nombroses activitats de formació i creixement personal per poder estar millor amb els seus fills i amb elles mateixes.

Però, quin és el millor moment per fer una immersió en totes les emocions que deriven de ser mares o pares d’un infant amb dificultats?

A l’inici del nostre viatge, quan tot just ens fem una idea de la situació, estem superades, i tenim per endavant tot el camí?

O més endavant, quan hem pogut cobrir les necessitats primeres del nostre infant, aquest ha crescut i està més tranquil, i podem tenir una mica més d’espai per a nosaltres?

Aquesta és una qüestió que es va posar sobre la taula, en el grup.

L’experiència de cadascú porta a diferents respostes.

Em permeteu una humil opinió?

El millor moment és ara

Sí, la meva experiència és que ara és el millor moment del camí per aprendre, per conèixer-te una mica més, per disposar de noves eines i recursos personals per la teva parentalitat.

Abans, és impossible. El passat ha quedat enrere i no el podem canviar.

Només podem aprendre’n i responsabilitzar-nos de la situació actual.

Deixar el procés de reconciliació per a més endavant, quan el nostre fill o filla ja sigui més gran, estigui millor… és privar-li d’una mare o pare més lliures, més conscients. Uns pares que el podrien acompanyar amb més calma, alleugerits del cansament i negativitat que apareix, inevitablement, pel camí…

Com veieu, el taller online ha donat molt de si en la reflexió personal i col·lectiva.

Jo ja he compartit amb vosaltres com he trobat enriquidor fer el taller presencial.

Aprofitem les bondats del virtual

Acabo de descobrir que el taller online té els seus propis regals: el ritme, el temps.

Un taller online, quan el contingut es distribueix al llarg de dies, permet aprofundir més en cada aspecte. Una reflexió més profunda. Hi ha més temps per a cada contingut, per cada pràctica, per cada reflexió. I aquesta profunditat es fa palesa en allò que les participants comparteixen.

Sigui quin sigui el teu moment en el teu camí de reconciliació amb les dificultats del teu fill o filla, si vols seguir millorant la vostra relació, si vols seguir coneixent-te com a mare o com a pare… aquest taller on line és un gran recurs per a tu.

Aquesta primera edició gratuïta del taller online de Coaching per a famílies està a punt d’acabar-se i la següent ja ve de camí.

Si et vols sumar a la propera edició, posa’t en contacte amb l’àrea de famílies de Dincat, trucant al 93 490 16 88 o bé enviant un correu a amanzano@dincat.cat.

La resta de participants i jo t’hi esperem.

Les places són limitades!


Regala’t una presa de contacte gratuïta i sense compromís

Si ets mare adoptiva o d’un infant amb dificultats i t’has sentit concernida, potser és el moment d’oferir-te un espai per a tu. El teu benestar és el millor regal que pots fer-te a tu i als teus.

T’acompanyo en sessions individuals a prendre consciència i adquirir eines per gaudir de la vida, tot i les dificultats.

Anna Rosa Martínez

hola@demareamarecoaching.com

demareamarecoaching.com

671 51 17 11

Segueix-me a les xarxes socials. Fem comunitat!


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *