Avui et comparteixo un joc perquè, tot jugant, descobreixis els principals aprenentatges que resulten de la reconciliació amb les dificultats dels nostres fills i filles. Un procés que he viscut en primera persona i que, ara, comparteixo amb tu a través de De mare a mare coaching.
El nostre fill, la nostra filla són una capsa de sorpreses
Com diuen a Twitter: no importa quan llegeixis això.
Perquè cadascú és una persona diferent, una expressió única del potencial de l’ésser humà.
Els nostres fills adoptius o amb dificultats són també una capsa de sorpreses… només que una capsa, diguem-ne, més gran.
Tampoc importa quan llegeixis això.
Les satisfaccions que donen són més intenses; els ensurts, també.
Batibull emocional
Tot plegat, és fàcil que les dificultats dels nostres fills i els reptes que se’n deriven —el no parar d’anar a especialistes, els conflictes a l’escola, les despeses econòmiques, o les explosions aparentment impredictibles— ens facin viure en un batibull emocional.
Un batibull que ens condiciona a reaccionar davant de les situacions difícils de manera que, sovint, afegim encara més llenya al foc de les seves dificultats. Fins que no podem resistir la pressió i ens deixem anar. I alcem la veu, o els acusem, o… I després en sentim culpables.
Ens prometem que no tornarà a passar i… Sant Tornem-hi.
Et sona?
A mi sí. Perquè aquesta va ser, durant molts anys, la meva història.
Descobertes transformadores
Fins que vaig iniciar un procés de transformació que va culminar en formar-me com a coach i iniciar aquest projecte que ens uneix, De mare a mare coaching.
El procés no va ser instantani. I al llarg del recorregut, vaig tenir allò que en diuen moments “Oh”, “Ajá”, “Així que…?” o com els voleu anomenar. Moments de descoberta d’aspectes clau en la relació amb els meus fills. Aspectes que no eren evidents, però que em condicionaven. I també, eines que em permetien acostar-m’hi amb molta més calma.
I estava, i estic, tan emocionada amb aquestes descobertes que vaig crear el cicle de tallers Reconcilia’t amb les dificultats dels teus fills: 6 claus per ser mare o pare des de l’alegria, i el taller introductori del cicle: Coaching per a famílies.
Un taller per canviar el xip
El taller Coaching per a famílies, en format presencial o online, és la nena dels meus ulls, perquè sintetitza les lliçons del meu propi procés de reconciliació.
I les posa al teu abast per tal que en copsis el seu poder i disposis d’un gran punt de partida per al teu procés de transformació.
Em diràs, molt bé, Anna Rosa, però… transformació, en quin sentit?
He pensat que, més que explicar-t’ho, t’ho puc mostrar.
I ho faré amb un joc; t’hi apuntes?
Un joc de preguntes i respostes
A continuació et descriuré, per cadascuna de les claus que abordo al taller, una situació. Una situació amb la qual potser et sentiràs reflectida.
Et convido a reflexionar sobre com l’abordaries tu, o com abordes situacions similars que vius tu.
I que, després, trobis com l’abordem des del taller Coaching per a famílies!
Trobaràs les respostes a cadascuna de les situacions plantejades fent clic a l’enllaç de més a baix!
Què? T’engresques?
Som-hi, doncs!
Sis situacions de famílies d’infants i joves amb dificultats
1. Coneixes i cobreixes les teves necessitats?
La Berta va a recollir la seva filla la Sònia, que té dificultats d’aprenentatge, a escola. És el dia que han donat les notes. La Berta no té ganes d’escoltar com han estat de bones les notes dels altres infants de la classe. Vol marxar abans d’allò que és habitual i la seva filla vol quedar-se. La mare li diu que necessita anar a casa abans per tenir més temps per fer deures. La Sònia protesta i la seva mare s’enfada i l’obliga a marxar. Cap d’elles se sent escoltada.
2. La realitat, únic punt de partida útil
Avui no pot venir la cangur i el Jordi no ha tingut més remei que dur el seu fill, el Max, diagnosticat amb Síndrome de l’Alcoholisme Fetal, SAF, a un acte social de la feina. El nen normalment és inquiet, i ell li demana que es porti bé i que s’estigui quiet. El nen diu que ho farà. Quan hi són, el nen va amunt i avall i en algun moment parla amb el seu pare alçant molt la veu. Tothom el sent. El Jordi se sent molt avergonyit, es disculpa davant el seu cap i marxa. En sortir, renya al seu fill per no haver complert la seva paraula.
3. Fes de la culpa la mare de la responsabilitat
La Sandra és una mare adoptiva que havia estat molt brusca amb la seva filla en el passat. Ara observa com aquesta comença a tractar malament el seu gat, però, per alguna raó, li costa molt abordar aquest comportament de la seva filla, la Natàlia.
4. Estima’l des del respecte
La Maria fa un testimoniatge de què significa ser mare d’un adolescent amb Xfràgil en un article per un diari de gran difusió. En posa exemples detallats d’arrencades impulsives del seu fill, el Dani, i de com es comporta. Pocs dies després, una persona coneguda li diu “Ai, Dani, com fas això a la teva mare?”.
5. Gaudeix de la teva Joia Interior
La Paula, mare de la Joana, una jove amb intel·ligència límit, està inquieta. Amb la feina, la casa i les necessitats de la seva filla es troba al seu propi límit. Li costa organitzar-se, està permanentment intranquil·la, com un pollastre sense cap. Tot és desordre al seu voltant i no recorda què és la tranquil·litat. Li cal reconnectar-hi.
6. Fes del temps el teu aliat
La Marta ha fet diverses formacions per entomar millor les dificultats de la seva filla. Segueix diversos experts online i els blogs d’algunes mares com ella. S’ha promès que passarà cada dia 10 minuts amb la seva filla quan aquesta arribi a casa, però tot sovint es troba que en arribar el moment, no és capaç de deixar allò que està fent. I no està gens satisfeta amb la situació.
Sis passos per començar a reconciliar-te!
Vols saber com abordem aquestes situacions al taller Coaching per a famílies?
Fes clic aquí per per descobrir-ho!
Aquest és un tastet del què pots viure al taller Coaching per a famílies.
Un espai on aturar-se, escoltar-se, i iniciar un camí cap a la reconciliació amb els nostres fills.
Un espai on disposar d’eines per abordar la relació amb els nostres fills.
Un espai per recuperar la calma i l’alegria de ser mare i pare.
Apunta’t a la pròxima edició del taller online, Coaching per a famílies!
L’11 de gener, arrenca la pròxima edició del taller online.
A través d’un grup privat de Facebook, en petita comunitat de mares i pares, anirem descobrint aquestes sis claus, les posarem en pràctica —cadascuna des del seu moment, circumstàncies i experiència— per reconnectar amb aquests recursos personals.
El taller, que es durà a terme durant tres setmanes , està organitzat en blocs de contingut i pràctica, i està pensat perquè cadascú pugui accedir-hi i participar-hi en el moment del dia que li vagi millor.
T’aniré guiant per aquestes 6 claus, pas a pas, perquè et sigui més fàcil anar assolint-les.
Comptaràs amb el meu suport i amb una petita comunitat de mares i pares per compartir l’experiència durant el procés.
Vols ser una mare o pare més serè, més tranquil, més pacient?
El taller Coaching per a famílies és per a tu!
Aquí en tens tota la informació detallada
Inscriu-te abans del 31 de desembre i beneficiat d’un 10% de descompte.
Les places són molt limitades!
Si tens cap dubte, contacta amb mi —a través del correu hola@demareamarecoaching.com o del telèfon 671511711— i en parlem.
I recorda…
Quan tu estàs bé, els teus fills estan millor.
Anna Rosa Martínez
hola@demareamarecoaching.com
Segueix-me a les xarxes socials. Fem comunitat!
0 comentaris