fbpx

Quan era petita, a Santa Rita, patrona dels impossibles, era habitual sentir que tal o qual persona havia anat a posar una espelma. Aquests dies, amb totes les mares i pares esperant que aquest curs comenci i les escoles romanguin obertes, segur que Santa Rita hagués batut el seu propi rècord.

I, qui de nosaltres —mares o pares d’infants i joves amb dificultats— no li hagués posat ja no una, sinó mitja dotzena o dotzena i mitja d’espelmes a Santa Rita?

La gran interrupció

I és que tot plegat ja fa 6 mesos, és a dir, mig any, que vivim sense el suport del sistema escolar. Sense el seu suport com a espai que ocupa la jornada dels infants, que els permet aprendre a relacionar-se, que eixampla el seu món i les seves perspectives, encara que no sempre sigui d’una forma ideal. Per no parlar de la via de sortida que suposa per a aquells nens i joves amb famílies menys estructurades o que tenen menys recursos econòmics. 

Si volíem una prova que el sistema educatiu és molt més que un sistema curricular, l’hem tinguda amb aquest temps de confinament.

Els reptes d’omplir el buit

I a nosaltres, mares i pares, ens ha tocat omplir el buit. Un buit que ha estat més gran per a nosaltres, que tenim infants o joves amb dificultats siguin del tipus que siguin aquestes, perquè:

  • Molts d’ells necessiten unes rutines que es van interrompre sobtadament i que vam necessitar temps per substituir; un temps que no sempre ha estat fàcil de trobar mentre seguíem treballant des de casa, si hem tingut “la sort” de conservar-les.
  • Els nostres fills són esponges que detecten i magnifiquen les nostres incerteses i… qui no ha patit incertesa en aquest període, de forma clara a l’inici però també, ara, de forma menys evident però persistent?
  • Per a alguns dels nostres fills ha estat un descans poder anar a escola a través de les videoconferències. Però per a molts altres la novetat de la situació i l’estranyesa del nou entorn digital, i fins i tot la por associada a la Covid-19 els ha impedit participar en les classes telemàticament.
  • Per als docents també ha estat particularment difícil incloure’ls en un format d’aprenentatge en què tothom era aprenent.
  • Nosaltres també hem hagut d’enfrontar els nostres propis dimonis: la por a la malaltia sobre les nostres famílies, la incertesa econòmica i del futur…
  • I a tot això hem conviscut, contingut i acompanyat el patiment extra dels nostres fills, amb els comportaments que ha implicat.

Heroïnes, herois

Vet aquí doncs, els reptes que se’ns plantejaven.

Si ets aquí, si els has passat, si la teva família i els teus esteu bé, i si mantens les ganes de fruir de la vida…

No et cal mirar Netflix, ni Movistar, ni HBO ni Filmin ni tan sols cap televisió, ni llegir cap llibre, per conèixer el què és un heroi o una heroïna.

Tu n’ets una.

Has arribat fins aquest punt de la carrera.

No importa quantes vegades t’hagis enfadat, quantes has caigut en aquesta marató de sis mesos. Has arribat fins aquí!

Sis mesos, sí, perquè per nosaltres les vacances suposen nous reptes, com bé sabeu.

Som heroïnes i herois, sí

Però potser estem cansades.

O al límit de les nostres forces.

O espantades.

Potser amb ser heroïna no n’hi ha prou.

Potser cal esdevenir súperheroïna, súperheroi. Que, finalment, són una heroïna i un heroi que es cuiden per donar-se i donar més.

I deixar descansar a Santa Rita!

Per això caldrà anar un pas més enllà.

Un pas més enllà

La Covid-19 no ha quedat encara enrere i les incerteses romanen al davant, tan potents o més que fins ara.

Potser ha arribat el moment d’allò que es diu tant en coaching que arriba a sonar buit: Convertir el repte en oportunitat.

Com fer-ho?

Coneixent i acceptant la incertesa, podem posar el focus en nosaltres mateixes i preparar-nos.

Preparar-nos, desenvolupant els nostres recursos interns per reconciliar-nos amb les dificultats dels nostres fills i filles, i amb les nostres ara més que mai.

Per reescriure la nostra història sobre com abordarem les circumstàncies que ens arribin.

Exactament igual que l’excursionista que prepara una bona motxilla, ni massa lleugera ni massa pesada, per emprendre una sortida. I s’assegura, com a mínim, de tenir aigua, un bon calçat i abric… per fruir al màxim de l’aventura.

Sóc aquí per acompanyar-te

T’ofereixo diverses opcions per omplir la teva motxilla de recursos.

Si ho desitges, pots apuntar-te al taller online Coaching per a famílies. Un espai virtual en què podràs anar abordant, al teu ritme però també amb el meu suport i el de la resta de participants, les sis claus que et permetran reposicionar-te i reconciliar-te amb les dificultats del teu fill o filla i amb les teves pròpies.

Coaching per a famílies és el taller introductori al cicle Reconcilia’t amb les dificultats dels teus fills: 6 claus per ser mare o pare des de l’alegria, i ja en tenim una bona experiència online, com ja he compartit en aquest bloc.

Si el que necessites en aquest moment del camí és un suport personalitzat, t’acompanyo a fer un procés de coaching personal.

A través del coaching operatiu i la joia interior, treballarem sessió a sessió, en aquells aspectes que vols abordar.

Recorda que ofereixo una presa de contacte gratuïta a totes aquelles mares i pares que contempleu la possibilitat d’iniciar un procés de coaching amb mi. Només cal que em contactis a través del correu hola@demareamarecoaching.com o que em truquis al 671 51 17 11.

I seguir endavant!

El curs escolar arriba ple d’incerteses.

Compta amb mi per abordar-lo. I que, plegades, ho puguem fer amb energia, optimisme, paciència, creativitat i sort.

Els fruits de la cura personal que ens mereixem i… que es mereixen els nostres fills i filles.


Regala’t una presa de contacte gratuïta i sense compromís

Si ets mare adoptiva o d’un infant amb dificultats i t’has sentit concernida, potser és el moment d’oferir-te un espai per a tu. El teu benestar és el millor regal que pots fer-te a tu i als teus.

T’acompanyo en sessions individuals a prendre consciència i adquirir eines per gaudir de la vida, tot i les dificultats.

Anna Rosa Martínez

hola@demareamarecoaching.com

demareamarecoaching.com

671 51 17 11

Segueix-me a les xarxes socials. Fem comunitat!


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *